28
May-2014

Bienala Mobilă: Turul Olteniei în 7 zile

Sub motto-ul “Stilul unei gândiri este mișcarea sa” (Gilles Deleuze & Felix Guattari), Centrul pentru artă contemporană Club Electroputere desfășoară, în perioada 28 iulie – 3 august, proiectul „Mobile Biennale (Bienala Mobilă)”, autori Adrian Bojenoiu și Alexandru Niculescu. Partenerul principal al bienalei este Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021.Bienala Mobila Turul Olteniei in 7 zile

Prima ediție a Bienalei Mobile (MB1) are la bază un traseu itinerant cu autocarul, în regiunea Oltenia (sudul României). Această ediție urmărește să deconecteze participanții de la ordinarul cotidian și să-i provoace prin interacțiune și producerea unui context relațional stimulat de un anumit grad de aleatoriu. Tema acestei ediții vizează regiunea Oltenia în aspecte variate, ce pot dezvolta subiecte de interes legate de urbanism, economie, arhitectură, artă, ecologie, peisaj, cultură populară etc.

Traseul itinerant pentru MB1 cuprinde obiective precum: Craiova (punct de plecare), Cetate (Port la Dunăre), Barajul și Hidrocentrala Porțile de Fier, Cazanele Dunării (Cheile Dunării), Cheile Nerei, Cascada Bigăr (Carpații Occidentali), Cheile Sohodolului, Peștera Polovragi, Mănăstirea Tismana, Târgu Jiu (Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși), Exploatarea minieră de cărbune Rovinari, Defileul Jiului, Șoseaua Transalpina (Carpații Meridionali), Stațiunea alpină Rânca, Peștera Muierilor, Atelierele de ceramică tradițională Horezu, Stațiunea Balneoclimaterică Căciulata, Mânăstirea Cozia, Râmnicu Vâlcea.

Finalitatea acestei ediții se va concretiza într-o publicație care tratează contextul apariției acestui proiect, etapele sale de desfășurare și implicațiile survenite pe parcursul derulării turului.

În această ediție vor fi invitați sa participe 20 de persoane implicate în contextul artistic internațional și 5 artiști care vor fi selectați prin concurs pe bază de portofoliu și scrisoare de intenție. Portofoliile și scrisorile de intenție pot fi trimise in format digital la info@clubelectroputere.ro, ca attach la e-mail, în format pdf, până la data de 1 iunie 2014. Artiștii selectați vor fi informați personal în data de 5 iunie, prin e-mail, și vor fi publicați pe pagina web www.clubelectroputere.ro și pe contul facebook.com/clubelectroputere.

În calitate de organizator, Club Electroputere asigură transportul, cazarea și masa (micul dejun și cina) exclusiv pe perioada de desfășurare a evenimentului. Alte costuri, spre exemplu transportul pentru venirea în România sau cazarea pentru zilele dinainte și după efectuarea turului rămân în seama participanților. Pentru mai multe detalii, puteți trimite un e-mail la info@clubelectroputere.ro.

0

 likes / 2 Comments
Share this post:

Comments are closed.

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec