19
May-2016

Colectie Corneliu Baba la Muzeul de Arta Craiova

Muzeul de Artă Craiova vă invită vineri, 20 mai 2016, orele 17:00, la vernisajul Colecției „Corneliu Baba”, ce va fi inclusă în expunerea permanentă a Muzeului. Colecția cuprinde o importantă donație de lucrări de pictură Corneliu Baba de la doamna Maria Muscalu Albani, legatarul testamentar al colecției.

Corneliu Baba - Confesiuni

Corneliu Baba – Confesiuni

Donația cuprinde lucrări de pictură, dar și obiecte persoanale ale artistului, și vine în completarea lucrărilor existente în patriomoniul Muzeului de Artă Craiova și a unei importante achiziții de lucrări Corneliu Baba din anul 2015.

Corneliu Baba s-a născut în 1906 la Craiova, unde a trăit în anii de formare artistică, până la vârsta de 14 ani. Colecția se concentrează în jurul personalității marelui muzician George Enescu, pe care artistul l-a ascultat, pentru prima dată, la Craiova, în 1920. Portretele lui George Enescu constituie o temă majoră în creația artistului, ce exprimă adminirația și prețuirea pentru marele muzician român.

Lucrările expuse în prezent la Craiova sunt reprezentative pentru creația unuia dintre cei mai importanți pictori români moderni.

Vernisajul va fi vineri 20 mai într-un spațiu ce nu a mai fost în circuitul muzeal iar prezentarea întregii colecții de lucrări va constitui evenimentul pe care Muzeul de Artă Craiova îl propune pentru Noaptea Muzeelor 2016. În ediția din acest an, Muzeul de Artă Craiova a fost premiat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și Izi Travel, în cadrul unui proiect care propune publicului accesul la un ghidaj audio-video disponibil prin intermediul unei aplicații ce poate fi descarcată pe telefonul mobil sau tabetă.

0

 likes / One comment
Share this post:
  1. Noaptea Muzeelor 2016, celebrata pe 21 mai | Oltenia Monumentala /

    […] din Craiova, vizitatorii sunt așteptați între orele 18.00 și 02.00 cu un eveniment inedit, “Corneliu Baba – Pagini de jurnal, corespondență”, ce marchează inaugurarea donației Corneliu Baba ce va îmbogăți patrimoniul muzeului. […]

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec