28
Jan-2020

Colegiul Carol I din Craiova, reabilitat cu bani de la MLPDA

Comisia Tehnico-Economică din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții Reabilitare și consolidare corp central Colegiul Național Carol I și Opera Română – municipiul Craiova, județul Dolj. Obiectivul este inclus în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social derulat de Compania Națională de Investiții (CNI).

Liceul Carol I, Craiova - fațada de pe str. Ioan Maiorescu

Liceul Carol I, Craiova – fațada de pe str. Ioan Maiorescu

”Mă bucur că am putut aviza în CTE indicatorii tehnico-economici în așa fel încât lucrările pentru reabilitarea și consolidarea acestei clădiri monument istoric, de importanță majoră pentru craioveni, să o readucă la strălucirea de altădată. Clădirea este, în acest moment, în avansată stare de degradare, fiind folosită numai parțial, însă îmi doresc ca, în cel mai scurt timp posibil, să redevină funcțională. După finalizarea lucrărilor, corpul central al colegiului va deservi spații de învățământ”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

Proiectul implementat de CNI presupune reabilitarea și consolidarea întregului monument din centrul istoric al municipiului Craiova, inclusiv instalații, finisaje și componente arhitecturale.

Valoarea estimată este de 115.528.699 lei, iar durata de realizare este de 30 de luni, din care 6 vor fi dedicate activității de proiectare.

În perioada următoare, conform prevederilor legale, obiectivul de investiții urmează a fi supus aprobării Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe, pentru ca, ulterior, indicatorii tehnico-economici să fie aprobați prin emiterea unei hotărâri de guvern, după care, CNI va demara procedura de achiziție publică privind contractarea lucrărilor de proiectare și execuție.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec