17
Jan-2017

Conferinta sustinuta de prof. Sorin Damean la Tradem

Luni, 23 ianuarie 2017, de la ora 18.30, în Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova are loc conferința „Diplomația europeană și idealul național al românilor la 1859”, susținută de prof. univ. dr. habil. Sorin Liviu Damean, decanul Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova. După expunerea sa, Sorin Liviu Damean va răspunde întrebărilor și va dialoga cu cei interesați de contextul extern și intern, dar și de momentul istoric al Unirii Principatelor. Moderator al întâlnirii: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este liberă.

Puteți să vă anunțați prezența la eveniment aici.

Prof. univ. dr. habil. Sorin Liviu Damean - decan Fac. Stiinte Sociale din cadrul Univ. din Craiova

Prof. univ. dr. habil. Sorin Liviu Damean – decan Fac. Stiinte Sociale din cadrul Univ. din Craiova

Despre prof. univ. dr. habil. Sorin Liviu Damean

Sorin Liviu Damean (n. 18 mai 1968) este conducător de doctorat, doctor în istorie – cu teza „Monarhia constituțională în România. De la instituirea regimului la proclamarea Regatului (1866-1881)”, susținută în anul 2000 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La aceeași instituție primise diploma de licență de merit în Istoria României și universală, în 1994.

Sorin Liviu Damean a fost muzeograf la Muzeul Unirii din Iași (1994-1997) și cercetător științific în cadrul Academiei Române – Filiala Iași (1997-2000). Din 2000 este cadru didactic al Universității din Craiova, a urmat mai multe module de formare în management universitar și a fost director sau membru în echipe de cercetare la diferite proiecte naționale și internaționale.

A publicat peste 80 de articole și studii în reviste de specialitate indexate în baze de date internaționale și este autorul a patru cărți: „Carol I al României”, vol. I, „România și Congresul de pace de la Berlin (1878)”, „Diplomați englezi în România, 1881-1914”, „Diplomați englezi în România, 1866-1880”. A semnat alte patru cărți în calitate de coautor și a coordonat opt volume de specialitate.

Este redactor șef al revistei „Analele Universității din Craiova. Istorie”, din 2008, revistă inclusă în Bazele de Date Internaționale SCOPUS, Index Copernicus și ERIH și membru, din 2012, în Colegiul de Redacție al prestigioasei reviste americane Geopolitics, History, and International Relations.

Sorin Liviu Damean este, de asemenea, vicepreședintele Societății de Științe Istorice din România; membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România – secretarul Secției de Științe Istorice și Arheologie; membru al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii, Academia Română, filiala Craiova; membru în Consiliul Științific al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

A fost distins cu Premiul „A.D. Xenopol” al Societății de Științe Istorice pe anul 2006 pentru lucrarea „România și Congresul de pace de la Berlin (1878)”, Premiul „Nicolae Iorga” al Societății de Științe Istorice pe anul 2009 pentru lucrarea „Diplomați englezi în România, 1866-1880”, Premiul „Andrei Oțetea” al Academiei Oamenilor de Știință din România acordat în anul 2014 pentru lucrarea „Stat și societate în Europa”, vol III, coord. Sorin Liviu Damean, Marusia Cîrstea și cu Ordinul „Iachint – Mitropolitul Țării Românești” conferit de Episcopia Argeșului și Muscelului în 2015 pentru cercetarea și promovarea istoriei naționale.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec