03
Jan-2022

Craiova, promovata in documentarul Balkania Express din Grecia

Pe site-ul televiziunii de stat ERT3 din Grecia au apărut episoadele dedicate Craiovei din cunoscutul serial documentar Balkania Express. Filmările au avut loc în luna septembrie 2021, când în Craiova a ajuns echipa de filmare a documentarului creat de producătoarea Nopi Ranti. Explorând Balcanii, istoria, natura și poveștile umane, documentarul și-a atras popularitatea în Grecia, unde rulează de circa 15 ani și este urmărit de aproximativ 3 milioane de telespectatori.

Pe parcursul a trei zile de filmări, echipa s-a bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, prin Șef Serviciu Imagine Marina Andronache, care a propus principalele destinații în oraș și a facilitat întâlnirea cu actori relevanți din domeniul turismului, culturii, artei, educației și administrației. Astfel, prin amabilitatea partenerilor de la Primăria Craiova, în prima zi de filmare, echipa a fost însoțita prin oraș de Alexandra Daniela Ilie – președinte Asociația Monumente Oltenia și ghid de turism la Craiova Guided Tours.

Printre alte momente și întâlniri relevante pentru publicul elen, filmările au surprins farmecul Grădinii Botanice și al Parcului Nicolae Romanescu, frumusețea Muzeului de Artă din Craiova și însuflețirea Centrului Vechi, precum și atmosfera incendiară de la Artist Awards, eveniment desfășurat în Piața Mihai Viteazul.

Toate acestea sunt redate în episodul de aproape o oră dedicat în întregime Craiovei:

Balkans Express – Romania – Craiova

Într-un alt episod, echipa de filmare face o vizită la Casa Băniei, unde surprinde, în imagini fascinante, dansul Călușarilor. De acolo, pașii îi poartă spre Drobeta Turnu Severin.

Balkans Express – Romania – Travel to Oltenia

Cu mulțumiri echipei de filmare Balkania Express, alcătuită din: Nopi Ranti (manager de producție), Theodoros Kalesis (regizor), Theofilos Kalaitzidis (filmări cu camera video) și Nikos Vourvachakis (filmări cu camera video și cu drona).

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec