23
Jan-2016

Expozitie de fotografie Felicia Simion la Biblioteca Aman Craiova

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în colaborare cu RFI România, organizează în perioada 25 ianuarie – 28 februarie, în Galeria de Artă Aman, expoziția de fotografie Terenul de joacă a artistei Felicia Simion.

Afis expozitie Felicia Simion

Afis expozitie Felicia Simion

Felicia Simion a început să fotografieze la 13 ani, când a primit primul aparat de fotografiat. A participat de atunci la numeroase concursuri, iar printre cele la care a fost premiată se numără: International Photography Awards (IPA), Paris Prix de la Photographie, Sony World Photography Awards, Travel Photographer of the Year, The Irish Times Photography Awards, Moscow International Photo Awards, PDN Faces.

Expoziții personale: “In the pursuit of light”, RK Burt Gallery, Londra 2014

Expoziții în grup: Festivalul “La Quatrieme Image”, Paris; Espace Beaurepaire, Paris; Festivalul “Secvențe”, Ploiești; Galeria One Eyed Jacks, Brighton; Studio Marangoni, Florența; The Kiernan Gallery, Virginia;  Royal Geographical Society, Londra; Centrul Nauki Kopernik, Varșovia;  Cleveland State University, Ohio; The Center for Fine Art Photography, Colorado; Galeria 1650, Los Angeles; Somerset House, Londra.

„…..Am pătruns într-o lume nouă, evocând propria-mi copilărie, în care cerul era cel mai frumos ecran. Satul mi-a oferit spațiu de imaginație și căutare; în fiecare dimineață, lumina-hrană a răsăritului înghite teama-de-timpul-care-trece”. (Felicia Simon, despre expoziția Terenul de joacă )

Expoziția se încadrează în ciclul evenimentelor culturale organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani RFI în România. De 25 de ani, RFI România difuzează 24 de ore din 24 programe, în română și în franceză, consacrate actualității, culturii și francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la București, doi jurnaliști la Paris și o rețea de corespondenți în lume, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii în limba română, acordând o atenție specială actualității. Postul emite în FM în România, la București, Cluj, Craiova și Iași, în curând la Sibiu și Timișoara, precum și în capitala Republicii Moldova, Chișinău. În semn de apreciere pentru profesionalismul și obiectivitatea programelor sale, RFI România a fost decorat în 2015 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec