19
Jan-2018

Expoziție de machete de clădiri istorice din zona transfrontaliera Romania Bulgaria

În Electroputere Parc Mall din Craiova are loc în această perioadă o expoziție de machete ale unor clădiri de importanță culturală și istorică din zona transfrontalieră România – Bulgaria (7 județe din România și 8 districte din Bulgaria). Printre machetele expuse se numără mai multe machete ale unor monumente istorice din Oltenia (din județele Mehedinți, Dolj și Olt).

Expoziția este parte a proiectului „Dunărea – un fluviu cu o istorie bogată”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltarea Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, axa prioritară 2: O regiune verde, obiectivul specific 2.1: Îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului cultural și a resurselor patrimoniului cultural. Beneficiarul lider al proiectului este Fundația Open Hand, OHF din Bulgaria, partenerul român fiind Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia (F-PRO). Printre obiectivele proiectului se numără creșterea gradului de conștientizare și promovare a regiunii transfrontaliere cu privire la obiectivele turistice cu specific cultural istoric situate în sudul României și nordul Bulgariei, precum și creșterea fluxului turistic și numărului de cazări în regiune.

Printre activitățile proiectului s-a numărat și realizarea acestui model al zonei transfrontaliere, care include machete volumice realiste, micșorate la scară, a obiectivelor culturale și istorice importante situate pe ambele părți ale fluviului Dunărea, colectate într-un singur model al câmpiei dunărene. Macheta, ce va putea fi admirată în cadrul a 8 expoziții (4 în România și 4 în Bulgaria), are următoarele dimensiuni: 17 m lungime și 3,9 metri lățime. Modelul redă în mod realist și detaliat 45 de obiective culturale și istorice din zona eligibilă, precum și peisajul zonei. La fiecare machetă, vizitatorii pot asculta la căști explicații despre istoria respectivului obiectiv.

Monumentele istorice din zona Olteniei ale căror machete pot fi admirate în cadrul expoziției sunt:

Vedeți mai multe fotografii cu machetele expuse la Electroputere Parc Mall din Craiova pe pagina de Facebook Monumente Oltenia!

Pe același subiect, citiți și articolul lui Daniel Botea, Expozitie de machete la Craiova – Danube – A river with lot of history.


0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec