Fotoexpozitie Gradinile Orientului la Sectia de Stiintele Naturii a Muzeului Olteniei

În zilele de 04-05 iunie, Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, din Str. Popa Șapcă, nr. 8, având sprijinul Consiliului Județean Dolj, și, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria municipiului Craiova, sub egida MUZEUL – O ȘCOALĂ ALTFEL, desfășoară manifestări cultural-educative dedicate Zilelor Craiovei și Zilei Internaționale a Mediului (5 Iunie), după următorul program: joi, 4 iunie, ora 12.30 – deschiderea fotoexpoziției  Grădinile Orientului și conferința Călătorii în Extremul Orient; vineri, 5 iunie, ora 12 – conferința Coreea de Sud și Japonia. Expunerile sunt susținute de conf. univ. dr. Carmen Gache de la Facultatea de Biologie a Universității “A. I. Cuza” din Iași.

Afis Gradinile Orientului
Afis Gradinile Orientului

Consacrată în domeniul ornitologiei, pasionată de cunoaștere și mereu răspunzând la provocări, d-șoara Carmen Gache a participat la multe evenimente științifice derulate în diverse regiuni ale globului. În luna iulie a anului 2014 a participat la Congresul Internațional de Ornitologie care s-a desfășurat în capitala Japoniei, Tokyo. Cu acest prilej domnia sa a întreprins mai multe excursii în spațiul nipon, călătorind apoi în Coreea de Sud, vizitând temple vechi și grădini impresionante urmărind, totodată, spectacolul urban oferit de amețitoarele metropole asiatice: Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Seul. Noianul de impresii culese și imortalizate în Japonia, dincolo de Poarta Torii și în Coreea, ținutul dintre mări, suprapuse peste amintiri mai vechi, adunate din călătoriile de pe unele tărâmuri fascinante ale Chinei, constituie tema celor două conferințe menționate mai sus, precum și suportul fotoexpoziției Grădinile Orientului.

Prin intermediul acestor expuneri participanții la eveniment au prilejul să cunoască și să pătrundă mai profund în peisajul, atmosfera, cultura și splendorile îndepărtatului continent asiatic și, de asemenea, să reflecteze la vechile proverbe japoneze “Piatra prețioasă dacă nu este șlefuită nu strălucește și Viziunea fără acțiune este un vis cu ochii deschiși. Acțiunea fără viziune este un coșmar”, care sunt și mott-ourile expunerilor propuse.

Printre beneficiarii acestor activități culturale se află elevi ai Colegiului Național „Carol I și Colegiului Național Economic “Gh. Chițu” din Craiova, însoțiți de cadre didactice (doamnele prof.: Carmen Simeanu, Rodica Vladu, Simona Sanda), dar sunt așteptate și alte categorii de public.

Scopul urmărit de organizatori prin aceste manifestări este de fapt un îndemn spre cunoaștere și organizare temeinică, spre activitate rațională și evoluție pașnică, dar și spre o bună valorificare a patrimoniului natural, cultural și istoric moștenit de la înaintași.

Scroll to Top