02
Jun-2019

Fotoexpozitie O vedere a Parcului Bibescu – Craiova

În perioada 3-9 iunie 2019, cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova, Muzeul Olteniei organizează în Parcul Romanescu fotoexpoziția “O vedere a Parcului Bibescu – Craiova”. Fotoexpoziția, ce poate fi vizitată între orele 10:00 -17:00, surprinde aspecte din momentul transformării Grădinii Bibescu într-un monument de arhitectură peisageră.

Lucrările de amenajare a Parcului Bibescu s-au desfășurat între anii 1901-1903, după proiectul arhitectului peisagist francez Édouard Redont, proiect ce a câștigat medalia de aur la Expoziția Internațională de la Paris din 1900.

Imaginat și construit ca un „tablou romantic” – cu un castel în ruină, poduri și podețe, cascade și imitații de stânci, parcul a fost conceput atât ca un spațiu public de promenadă, de loisir, cât și pentru sport.

Secvențele ilustrate în cadrul fotoexpoziției se regăsesc în Albumul “Ville de Craiova – Parc Bibesco – Description générale du parc” oferit de É. Redont primarului Nicolae P. Romanescu. Albumul cu dedicație, publicat în anul 1904, face parte din colecțiile Muzeului Olteniei, Fondul Romanescu.

Zilele Municipiului Craiova 2019 - activitati Muzeul Olteniei

Zilele Municipiului Craiova 2019 – activitati Muzeul Olteniei

Pe lângă această expoziție, Muzeul Olteniei mai organizează și alte evenimente culturale pentru comunitatea locală cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova. Astfel, craiovenii sunt invitati să ia parte la un târg al meșterilor populari sub tematica “Satul românesc în zi de sărbătoare”, 07-09 iunie 2019, având ca locație Piața Frații Buzești Craiova, interval orar 10.00-18.00.

Un punct de atracție major îl va reprezenta Muzeul Iluziilor – Știință & Divertisment pentru toate vârstele, ce se va derula în perioada 01-09 iunie 2019, str. Popa Șapcă nr. 8 Craiova, în spațiul Secției de Științele Naturii a Muzeului Olteniei.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec