Implica-te

Vrei să sprijini activitatea Asociației Monumente Oltenia și să îți aduci contribuția la promovarea patrimoniului cultural regional? Poți pune și tu umărul la dezvoltarea proiectelor noastre prin donații, sponsorizări sau redirecționarea a până la 3,5% din impozitul anual datorat către Asociația Monumente Oltenia. Iată cum:

1. REDIRECȚIONAREA A PÂNĂ LA 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT (PENTRU PERSOANE FIZICE)

Dacă ești persoană fizică, poți sprijini activitățile asociației direcționând până la 3,5% din impozitul anual datorat. Formularul se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează următoarele venituri din România:
– din salarii și asimilate salariilor;
– din pensii;
– din activități independente/ activități agricole, impuse pe bază de normă de venit;
– din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
– din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
– din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

CLICK PE IMAGINEA ALĂTURATĂ PENTRU A DESCĂRCA FORMULARUL PRECOMPLETAT CU DATELE NOASTRE —>

În perioada ianuarie-mai 2023, descarcă și completează cu datele tale Formularul 230 disponibil pe site-ul nostru și depune-l la Agenția Națională de Administrare Fiscală de care aparții până la data limită, de obicei 25 mai 2023 (formularul se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii.).

Formularul este precompletat cu datele asociației noastre:

  • Anul: 2022
  • Denumire entitate nonprofit:   ASOCIAȚIA MONUMENTE OLTENIA
  • Cod de identificare fiscală: 33913025
  • Cont bancar (IBAN) RON:   RO21RNCB0139144136920001

Suma corespunzătoare celor până la 3,5% din impozitul anual datorat aferent veniturilor pe care le-ai realizat în anul 2022 va fi calculată și completată de către organele fiscale.

Depune formularul sau trimite-l prin poştă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire la filiala Administraţiei Financiare de care aparţii. Dacă ai certificat de semnătură electronică poţi depune formularul şi online pe site-ul www.e-guvernare.ro.

Dacă vrei să depunem formularul în numele tău, contactează-ne telefonic sau pe email pentru a stabili detaliile.

2. SPONSORIZĂRI (PENTRU PERSOANE JURIDICE)

Dacă deții o companie cu venituri / profit pentru care plătești impozit, poți redirectiona o parte din impozitul pe profit / impozitul pe venitul microintreprinderilor deja plătit prin completarea si depunerea formularului 177 “Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor”.

Termen de depunere Formularul 177:

a) în termen de maximum 6 luni de la termenul legal de depunere a declarației anuale de impozit pe profit, în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe profit;
b) în termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declarației de impozit aferente trimestrului IV, în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor.

Ce trebuie să faci:

  1. Calculează suma pe care o poți oferi drept sponsorizare (să se încadreze în limitele plafonului pentru tipul de impozit plătit: suma minimă dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit; respectiv 20% din impozitul pe venit în cazul microîntreprinderilor)
  2. Descarcă, completează cu datele companiei tale și trimite-ne pe email la info@monumenteoltenia.ro Contractul de sponsorizare —>
  3. Completează până la 25.12.2022 formularul 177 și încarcă-l în spațiul privat virtual al firmei tale, de pe site-ul Administrației Naționale de Administrare Fiscală.

Vezi aici companiile care sponsorizează activitatea Asociației Monumente Oltenia!

3. DONAȚII

Dacă dorești să sprijini activitatea asociației noastre printr-o donație (în lei), poți face acest lucru depunând suma dorită în contul Asociației Monumente Oltenia: RO21RNCB0139144136920001, deschis la BCR Dolj Patria (Craiova).

Activitatea curentă, inițiativele și proiectele Asociației Monumente Oltenia nu s-ar putea desfășura fără ajutorul financiar al celor ce donează sau redirecționează 2% din impozitul pe venit, al sponsorilor și partenerilor asociației. Pe această cale, dorim să vă mulțumim celor ce alegeți să fiti alături de noi an de an și să investiți în creșterea inteligentă și dezvoltarea durabilă și coezivă din punct de vedere turistic, cultural, social și educativ a regiunii Oltenia!