31
Oct-2018

Incepe votul pentru 10 Mari Craioveni

Acțiunea pentru Renașterea Craiovei (ARC) invită toți craiovenii să voteze cele mai reprezentative personalități care și-au pus amprenta asupra istoriei orașului. După etapa de propuneri, 45 de personalități care și-au legat numele de Craiova pot fi votate acum la adresa http://actiuneacraiova.ro/10-mari-craioveni. Este suficient să aveți un cont de Facebook și să apăsați butonul Like din dreptul personalităților pe care le considerați cele mai reprezentative pentru oraș sau pe care le apreciați în mod deosebit.

„10 mari craioveni” constă într-o serie de acțiuni care au ca scop promovarea valorilor locale în contextul mai larg al aniversării istorice a Centenarului Marii Uniri.

Pe lângă platforma online destinată publicului larg, unde toți craiovenii pot vota personalități reprezentative pentru istoria orașului, ARC a organizat în 2018, în cadrul acestui proiect, un tur ghidat al Casei Nicolae Romanescu în luna iulie, un spectacol cultural-istoric cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România (27 martie) și un spectacol de teatru cu ocazia Micii Uniri (24 ianuarie). De asemenea, printr-un parteneriat cu cinci colegii, echipe de elevi îndrumați de profesori de istorie vor prezenta, prin redactarea unor eseuri, o selecție proprie de  personalități remarcabile din istoria Craiovei.

Prin proiectul „10 mari craioveni” ne dorim să aducem în atenția dumneavoastră acele personalităţi ale istoriei şi culturii locale, naţionale sau universale care, prin originea lor, activitatea sau moştenirea culturală pe care au lăsat-o, şi-au legat numele de Craiova. Scopul proiectului îl constituie valorificarea spiritualității craiovene, fiind o modalitate prin care se urmărește prezentarea orașului, dar și revitalizarea spiritului local și conștientizarea craiovenilor cu privire la rolul și locul Craiovei pe harta culturii.

„10 mari craioveni” este un proiect deschis tuturor celor care doresc să se implice, atât instituțiilor de cultură, asociațiilor neguvernamentale, cât mai ales craiovenilor. Asociația pentru Renașterea Craiovei readuce, astfel, în atenția cetățenilor exemple de urmat, într-o perioadă în care Craiova are nevoie de oameni de valoare pentru a-și recâștiga locul printre mai importante orașe ale României.

Parteneri ai acțiunilor din proiect: Asociația Monumente Oltenia, Colegiul Național Carol I, Colegiul Național Elena Cuza, Colegiul Militar Tudor Vladimirescu, Colegiul Național Economic Gheorghe Chițu, Colegiul Național Frații Buzești, Asociația Studenților Basarabeni din Craiova.

Parteneri media: Jurnalul Olteniei, Zonal Media, Editura Sitech, Monitorul de Oltenia, Jurnal de Craiova.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec