03
Nov-2015

La Cenerentola pe scena Operei Romane Craiova

Miercuri, 4 noiembrie, orele 19, Opera Română Craiova vă invită să retrăiți “Cenușăreasa”, o poveste a copilăriei spusă din perspectiva marelui Rossini. Teatrul de Operă și Balet Sofia, invitat special în cadrul Festivalului Internațional ” Elena Teodorini “, pune în scenă “Cenușăreasa ” de G. Rossini, o poveste clasică în timpuri moderne.

Afis La Cenerentola - Festivalul Elena Teodorini 2015

Afis La Cenerentola – Festivalul Elena Teodorini 2015

Cenușăreasa ( La Cenerentola ossia La buontà in trionfo) este o operă comică în 2 acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti, ce are la bază povestea “Cendrillon” a lui Charles Perrault. Rossini a scris “Cenușăreasa” la vârsta de 25 de ani, imediat după succesul avut cu “Bărbierul din Sevilla” și a completat opera în doar trei săptămâni, fiind considerată una dintre cele mai bune lucrări ale compozitorului. Premiera operei a avut loc la Teatro Valle (Teatro della Valle) din Roma în ziua de 25 ianuarie 1817.

“Cenușăreasa lui Rossini este o provocare pentru că în timp ce o scria, marele compozitor a căutat să evite toate elementele magice, așa că a transformat-o pe Zâna cea bună într-un fel de mentor al Prințului. Ȋnțeleptul Alidoro (care în traducere înseamnă Aripi de Aur și poate fi o aluzie la Ȋngerul Păzitor) este cel ce orbitează în jurul personajelor și cel care le pune într-o varietate de situații complexe. Rossini nu ne relatează povestea clasică, finalul clasic – acela în care Cenușăreasa și Prințul se căsătoresc și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți – ci ne conduce către o minunată și covârșitoare iertare care ne învăluie spre sfârșitul operei.” – Vera Petrova, Regizor

“Cenușăreasa” – Teatrul de Operă și  Balet Sofia

Regia artistică : Vera Petrova
Coregrafia : Maria Loukanova
Scenografia : Boryana Angelova
Costume : Hristiyana Mihaleva-Zorbalieva
Conducerea muzicală : Grigor Palikarov

Din distribuție fac parte :

Prince Ramiro – Hrisimir Damyanov
Dandini – Atanas Mladenov
Don Magnifico – Nikolay Petrov
Clorinda – Milena Gyurova
Tisbe – Blagovesta Mekki-Tsvetkova
Angelina (Cenerentola) – Oana Andra
Alidoro – Martin Tsonev

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec