03
Nov-2015

La Cenerentola pe scena Operei Romane Craiova

Miercuri, 4 noiembrie, orele 19, Opera Română Craiova vă invită să retrăiți “Cenușăreasa”, o poveste a copilăriei spusă din perspectiva marelui Rossini. Teatrul de Operă și Balet Sofia, invitat special în cadrul Festivalului Internațional ” Elena Teodorini “, pune în scenă “Cenușăreasa ” de G. Rossini, o poveste clasică în timpuri moderne.

Afis La Cenerentola - Festivalul Elena Teodorini 2015

Afis La Cenerentola – Festivalul Elena Teodorini 2015

Cenușăreasa ( La Cenerentola ossia La buontà in trionfo) este o operă comică în 2 acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti, ce are la bază povestea “Cendrillon” a lui Charles Perrault. Rossini a scris “Cenușăreasa” la vârsta de 25 de ani, imediat după succesul avut cu “Bărbierul din Sevilla” și a completat opera în doar trei săptămâni, fiind considerată una dintre cele mai bune lucrări ale compozitorului. Premiera operei a avut loc la Teatro Valle (Teatro della Valle) din Roma în ziua de 25 ianuarie 1817.

“Cenușăreasa lui Rossini este o provocare pentru că în timp ce o scria, marele compozitor a căutat să evite toate elementele magice, așa că a transformat-o pe Zâna cea bună într-un fel de mentor al Prințului. Ȋnțeleptul Alidoro (care în traducere înseamnă Aripi de Aur și poate fi o aluzie la Ȋngerul Păzitor) este cel ce orbitează în jurul personajelor și cel care le pune într-o varietate de situații complexe. Rossini nu ne relatează povestea clasică, finalul clasic – acela în care Cenușăreasa și Prințul se căsătoresc și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți – ci ne conduce către o minunată și covârșitoare iertare care ne învăluie spre sfârșitul operei.” – Vera Petrova, Regizor

“Cenușăreasa” – Teatrul de Operă și  Balet Sofia

Regia artistică : Vera Petrova
Coregrafia : Maria Loukanova
Scenografia : Boryana Angelova
Costume : Hristiyana Mihaleva-Zorbalieva
Conducerea muzicală : Grigor Palikarov

Din distribuție fac parte :

Prince Ramiro – Hrisimir Damyanov
Dandini – Atanas Mladenov
Don Magnifico – Nikolay Petrov
Clorinda – Milena Gyurova
Tisbe – Blagovesta Mekki-Tsvetkova
Angelina (Cenerentola) – Oana Andra
Alidoro – Martin Tsonev

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll