11
Jun-2021

Noaptea Muzeelor 2021 la Craiova

Sâmbătă, 12 iunie 2021, are loc Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment deja de tradiție, în cadrul căruia mii de muzee și instituții culturale din zeci de țări europene își deschid porțile în aceeași noapte pentru a fi vizitate de milioane de europeni. Anul acesta, instituțiile muzeale din Craiova care își deschid porțile către public sunt Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Olteniei – cu toate cele trei secții ale sale (Secția de Istorie-Arheologie, Secția de Științe Naturale și Secția de Etnografie) și Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova. Toate cele trei instituții vă așteaptă până la ore înaintate din noapte cu expoziții interesante.

Intrarea în unitățile muzeale și de cultură cu ocazia Nopții Muzeelor este liberă!

Noaptea Muzeelor 2021 la Muzeul de Artă Craiova

Program vizitare: 18:00-01:30

În cadrul evenimentului, publicul va putea vizita Cabinetul „Constantin Brâncuși”, Galeria de Artă Românească și expoziția temporară Mihai Țopescu – PARADIS ÎN DISLOCARE.

Noaptea Muzeelor 2021 la Muzeul Olteniei Craiova

Program vizitare: 18:00-01:00

Anul acesta, Muzeul Olteniei invită publicul craiovean să descopere expozițiile din cadrul celor 3 secții muzeale într-un mod inedit. Astfel, promovarea patrimoniului și accesibilizarea colecțiilor se face cu ajutorul unei holograme interactive, a trei asistenți virtuali și a trei totemi interactivi ce sporesc interactivitatea cu publicul.

Secția de Istorie-Arheologie

Vizitatorii vor putea admira expozițiile Redescoperă Istoria (redă atmosfera istorică a Antichității și a Evului Mediu din Oltenia) și Oltenia Rediviva (prezintă istoria regiunii Oltenia, raportată la perioada cuprinsă între Evul Mediu târziu și secolul al XX-lea).

Secția de Științele Naturii

Pot fi vizitate expoziții temporare (Pești marini și oceanici din patrimoniul Secției de Științele Naturii) și expozițiile permanente (Oltenia – Terra fossilis, Condiții fizico-geografice și ecosistemele Olteniei; colecția de minerale și roci, Universul și Sistemul nostru Solar)

Secția de Etnografie – Casa Băniei

Publicul vizitator va descoperi două expoziții permanente (Facerea pâinii și Ritmurile vieții), precum și o expoziție temporară (Cămașa cu altiță din patrimoniul Muzeului Olteniei Craiova – mărturie istorică și marcă identitară).

Noaptea Muzeelor 2021 la Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova

Program vizitare: 19:00-01:00

Memoria păpușilor jucate, ediția a II-a, pune în lumina reflectoarelor, pe muzică mixată de DJ, spectaculoasa întâlnire a copiilor, adolescenților și tinerilor cu păpușile care le spun povești la teatru.

Clădirea Colibri se transformă într-un spațiu interactiv pentru public, în care fiecare sală va spune o poveste inspirată de trecutul și prezentul acestui teatru, cu elemente de regie, scenariu, muzică, scenografie. Vizitatorii vor fi primiți de păpușile din spectacolele montate aici, de-a lungul timpului, de regizorul Cristian Pepino.

 

Despre Noaptea Muzeelor 2021

În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Naționala a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO).

După experiența inedită de anul trecut când ediția a fost una exclusiv online, anul acesta majoritatea covârșitoare a muzeelor s-a reîntors la normalitate. Acestea propun din nou evenimente fizice, la fel ca și celelalte entități culturale care se branșează an de an la acest proiect muzeal european.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec