14
Jun-2021

Participare evenimente Craiova: Expozitie Mihai Topescu – Paradis in dislocare la Muzeul de Arta Craiova

Duminică, 13 iunie 2021, am vizitat expoziția temporară Mihai Țopescu – “PARADIS ÎN DISLOCARE”, curator Laura Tiparu, vernisată pe 27 mai 2021 la Muzeul de Artă din Craiova. La 11 ani de la ultima sa expoziție personală în Muzeul de Artă Craiova, Mihai Țopescu revine cu o expoziție instalație amplasată, în premieră, într-o ambianță citadină. Expoziția va rămâne pe simezele muzeului până la sfârșitul lunii iunie 2021.

Despre expoziția PARADIS ÎN DISLOCARE

Instalația cuprinde atât lucrări itinerate pe mapamond în ultimii ani, cât și producții noi, într-o configurație inedită, ca etapă finală a proiectului MANIFEST, de la al cărui debut s-au scurs șapte ani. Început ca manifestare de tip land-art, proiectul s-a transformat într-o scenografie din ce în ce mai complexă – cuprinzând desene, obiecte și instalații – pe măsură ce a fost expus și în spații interioare.

Despre Mihai Țopescu

O biografie artistică impresionantă – ar fi concluzia oricui parcurge arhiva activității maestrului Mihai Țopescu. E vorba de un artist care a pus constant la muncă mai multe înzestrări, lucrările sale fiind rezultatul unor exerciții complexe, ce combină tehnici specifice graficii, sculpturii, picturii și modelării sticlei. Cea mai evidentă dintre vocațiile sale este, însă, capacitatea de a-și înnoi formele de expresie.

Spirit lucid și pragmatic, conectat la pulsul vremii, Mihai Țopescu devine, din 2015, activ în domeniul artei cu implicații ecologiste. Nu activismul este lucrul cel mai evident în noile sale creații, ci vocații precum cea de arhitect și scenograf, puse în slujba conservării rezervorului de viață și universului de frumusețe pe care le reprezintă natura.

Mihai Țopescu a fost prezent în peste 100 de expoziții de grup și i s-au organizat 37 de expoziții personale, activitatea sa fiind recompensată de-a lungul timpului cu numeroase premii naționale și internaționale (The American Interfaith Institute Prize, Philadelphia, SUA, Premiul U.A.P. pentru Arte Decorative, 2016; Meritul Cultural, oferit de Președintele României ș.a.), iar lucrările sale sunt prezente în colecții private, în muzee din țară (Târgu-Jiu, Craiova) și din străinătate (Germania, Danemarca, Cehia, Belgia, Spania).

Lucrare de Mihai Țopescu expusă la Muzeul Sticlei și Cristalului din Malaga, Spania

Surse:

Paradis în dislocare. Muzeul de Artă Craiova

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec