Poarta Sarutului in Orasul Minunilor

Într-o campanie fără precedent în Romania, trupa VUNK a creat, sub anonimat, Orașul Minunilor – un oraș virtual cu peste 10.000 de locuitori, o comunitate a oamenilor care vor să trăiască frumos, cu bun simț și să-i ajute necondiționat pe cei din jur. Povestea Orașului Minunilor a început cu zeci de Ași de pică pe care bucureștenii i-au putut descoperi în locuri de poveste, a continuat cu restaurarea prin desen a unor obiective simbol ale României, cu fapte caritabile și campanii educaționale făcute de membrii trupei și colaboratorii lor sub anonimat absolut.
Liderul trupei Vunk, Cornel Ilie, spune: “Cred foarte mult în ideea că oamenii au nevoie de povești, de o lume în care să evadeze cu sufletul și cu mintea. Alice și-a găsit Țara Minunilor, noi am construit Orașul Minunilor. Acesta este orașul în care tot ce vezi în jurul tău poate fi transformat într-o imagine și mai frumoasă, în care oamenii transformă locurile în imagini fantastice, Orașul Minunilor este locul în care se întâlnesc mii de povești, pentru că fiecare loc poate fi de poveste și fiecare om este el, însuși, o poveste. Ne place să credem că Orașul Minunilor înseamnă OM. Orașul acesta este, deja, real pentru peste zece mii de oameni. Pentru noi toți din acest oraș, este timpul nostru să ne facem văzuți și să ne facem auziți”.
În cadrul poveștilor din Orașul Minunilor, 9 dintre cele mai importante clădiri și monumente simbol ale României au primit, prin desen, îmbunătățirile Orașului Minunilor. Printre ele se numără și Poarta Sărutului a lui Constantin Brâncuși, parte a Ansamblului Monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu și monument emblematic pentru regiunea Oltenia. “În reimaginarea clădirilor din Orașul Minunilor am ales clădiri-simbol pentru România. Unele au o istorie culturală, altele și-au pierdut frumusețea și au nevoie să își regăsească povestea din ele.”, a mai declarat Cornel Ilie.

Poarta Sărutului în Orașul Minunilor
Poarta Sărutului în Orașul Minunilor

Redesenarea clădirilor simbol în stilul Orașului Minunilor a fost ideea lui Cornel Ilie, la realizarea desenelor participând 15 persoane, printre care fotografii Alex Gălmeanu, Alex Mazilu și Petru Ivu, ilustratorii Dan Anghel și Sânziana Vizinteanu, producătorul de televiziune Gina Stroian. Logistica întregului proiect a fost asigurată de Mălina Gloabă (Sublime Media).

Galeria clădirilor simbol redesenate în stil Orașul Minunilor:

Scroll to Top