17
Aug-2017

Program Divan Film Festival – Craiova, 18-20 august 2017

Pentru al treilea an consecutiv, Divan Film Festival revine la Craiova, în perioada 18 – 20 august, cu cele mai noi și interesante filme balcanice, reunite anul acesta sub tema Balkan Love. Comedii, drame, filme de dragoste, filme pentru copii, dar și o serie de scurtmetraje dintre cele mai premiate vor rula anul acesta la Inspire Cinema (din incinta Mercur Center) sau în Centrul Vechi al Craiovei. Intrarea la proiecții este gratuită, iar în cazul unor condiții meteo nefavorabile, proiecțiile din Centrul Vechi se vor muta la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

Divan Film Festival va avea loc în perioada 18 – 20 august în Craiova (Centrul Vechi și Cinema Inspire), iar în perioada 21 – 26 august în Port Cultural Cetate din județul Dolj. Intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele Divan Film Festival.

Afis Divan Film Festival 2017

Afis Divan Film Festival 2017

 PROGRAM DIVAN FILM FESTIVAL CRAIOVA 18-20 AUGUST 2017

Vineri, 18 august 2017

11:30, Cinema Inspire

Proiecție calup de scurmetraje balcanice în care se regăsește și Scris / Nescris, filmul lui Adrian Silișteanu, multipremiat la festivalurile de la Tampere, Montpellier sau Trieste, care spune povestea unei familii de romi ce riscă, din cauza unei probleme de identitate, să-și piardă fiica minoră, proaspătă mamă.

18:00, Cinema Inspire

Film O nevastă bună / A Good Wife (r. Mirjana Karanovic, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Croația 2016), o dramă tulburătoare despre natura înșelătoare a aparențelor. Nominalizat pentru Marele Premiu al Juriului la Sundance 2016 și câștigător al premilui Golden Arena la Pula Film Festival 2016.

20:00, Centrul Vechi

Concert Mahala Rai Banda, celebra trupă de muzicanți romi din satele Clejani și Zece Prăjini.

21:30, Centrul Vechi

Filmul care va deschide ediția dedicată amorului balcanic este “Bourek” (Grecia / Cipru / SUA, 2016), o comedie dulce-amăruie în care protagoniștii călătoresc, mănâncă și se iubesc în insula ficțională Chronos, semn că dragostea balcanică e cu dor de ducă și rezistă probei timpului. În lungmetrajul regizorului Vladan Nikolic, bourek-ul e o specialitate culinară a cărei apartenență e disputată aprig de greci, turci, albanezi sau bulgari și, totodată, pretext pentru discuții care continuă până târziu în noapte, unind sau dezbinând cupluri, creând noi povești de dragoste sau punându-le capăt.

Sâmbătă, 19 august 2017

11:30, Cinema Inspire

Sâmbăta începe în forță, cu Misterul dealurilor verzi / The Mystery of Green Hill (r. Čejen Černić, Croația, 2017), un film pentru copii care ne poartă în aventura plină se suspans a lui Koko și a prietenilor săi. Aceștia sunt deciși să dea în vileag hoții ce sparg casele localnicilor atunci când văd că nimeni nu ia atitudine.

18:00, Cinema Inspire

Film There Where Atilla Passes… / Là où Atilla passe … (r. Onur Karaman, Canada, 2016), un coming of age sensibil și poetic, în care personajul principal își găsește perechea, își acceptă trecutul și se regăsește pe sine.

21:30, Centrul Vechi

Film A Stinking Fairytale / Smrdljiva bajka (r. Miroslav Momcilovic, Serbia, Bulgaria, 2015). Eroii acestei povești de dragoste atipice sunt oameni ai străzii, iar povestea lor e cu atât mai fascinantă cu cât romance-ul lor se înfiripă și se desfășoară în condiții cât se poate de potrivnice. În ciuda lipsei unui domiciliu stabil sau a unei surse de venit, relația dintre Moma și Ema urmează poticnit drumul, iar privirea regizorului îi urmărește cu umor, înțelegere și căldură.

Duminică, 20 august 2017

11:30, Cinema Inspire

Ziua de duminică începe cu Trambulina / Trampolin (r. Katarina Zrinka Matijević, Croația, 2016), un film pentru copii ce îi poate pune pe gânduri chiar și pe părinții lor: Lina, o copilă de șapte ani, fuge de mama ei și le întâlnește pe Nika, o adolescentă visătoare, și pe Nikolina, care urmează să devină mamă. Deși în aparență sunt complet diferite, părțile comune ale vieților acestora ne oferă un crâmpei din posibilul viitor al Linei.

18:00, Cinema Inspire

Film Piața America / America Square (r. Yannis Sakaridis, Grecia, Marea Britanie, Germania, 2016), o dramă în care violența și xenofobia se întorc împotriva lor înseși, într-un film cu risc ridicat de a ne pune pe gânduri. Filmul a fost distins cu două premii la festivalul de la Thessaloniki în 2016.

21:30, Centrul Vechi

Film Lumina de apoi / Light Thereafter (r. Konstantin Bojanov, Bulgaria, Belgia, 2017). Pavel, un tânăr obsedat să devină artist, călătorește prin Europa, în căutarea inspirației și a idolului său: misteriosul pictor Arnaud. Este un drum pe care protagonistul îl parcurge în sens invers, pentru ca la final, să se regăsească pe sine. Filmul a făcut parte din selecția oficială a Festivalului de la Rotterdam.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec