21
Jan-2015

Salon de fotografie – Craiova in imagini 2015

Cea de-a șasea ediție a Salonului Municipal de Fotografie pentru Liceeni “Craiova în imagini” va fi organizată în luna martie 2015, pentru a surprinde din nou farmecul orașului prin lentilele aparatelor de fotografiat ale liceenilor craioveni. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală “Craiova”, Muzeul Olteniei și Fotoclubul “Mihai Dan Călinescu” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Dolj și se desfășoară sub patronajul Asociației ”Dacica” Societatea Română de Artă Fotografică.

Salonul de fotografie Craiova in imagini 2013

Salonul de fotografie Craiova în imagini 2013

PARTICIPANȚI

Salonul este destinat tuturor elevilor de liceu din clasele IX-XII, pasionați de fotografie.
Fiecare participant poate trimite 1-3 fotografii color sau monocrome (alb-negru, sepia etc.) printate pe hârtie fotografică la dimensiunea 20×30 cm sau variante cu latura mare de 30 cm.
Nu sunt admise lucrările procesate pe computer, colajele, supraimpresiunile sau cele pe care s-au aplicat diferite filtre. Singurele modificări admise sunt: reîncadrarea, corecția luminozității și contrastului, remedierea defectelor (zgârieturi, pete) și corecțiile cromatice necesare pentru a aduce imaginea cât mai aproape de normal, de veridic.
Participarea este liberă și nu vor fi percepute taxe de participare.

TEMATICA

Fotografiile vor putea aborda întreaga paletă de activități din viața cotidiană a Craiovei, evitându-se imaginile care încalcă dreptul persoanelor la intimitate; nu vor fi acceptate lucrările ce vor promova discriminarea etnică, socială și culturală, violența, sexul.
Vor putea fi abordate toate genurile artei: reportaj, portret, peisaj urban, sport, ceremonii cultural-artistice, fotografie de stradă, aspecte legate de viața cotidiană a elevilor.
Fiecare lucrare va avea înscris pe verso, în dreapta jos, citeț și cu majuscule: numele și prenumele autorului, vârsta, denumirea completă a școlii, clasa și titlul lucrării. Titlurile vor fi succinte, sintetice de maximum trei cuvinte.
Fotografiile trebuie să fie originale, realizate de autori. Nu vor fi acceptate lucrări colective. Nu sunt admise lucrări copiate de pe internet sau preluate de la alți autori. Încălcarea drepturilor de autor, prin folosirea neautorizată a altor lucrări, atrage eliminarea din salon precum și anularea și retragerea eventualelor premii.

ÎNSCRIEREA LUCRĂRILOR

Lucrările vor fi depuse într-un plic la sediul Muzeului Olteniei (clădirea nouă), str. Madona Dudu nr. 14 și vor fi trimise și în format electronic pe adresa craiovainimagini@gmail.com. Nerespectarea uneia dintre modalitățile de depunere a lucrărilor atrage după sine eliminarea fotografiilor din concurs.

JURIZAREA

Juriul salonului va fi format din personalități cunoscute din domeniul artei vizuale:

Președintele Juriului
MIRCEA ANGHEL, artist fotograf, A.FIAP (Președinte al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova).
Membrii juriului
CRISTI NEDELCU – directorul Salonului
VIOREL PÎLIGRAS, grafician (Asociația Culturală “Craiova”)
MIHAI DIACONU, artist fotograf (Fotoclubul „Mircea Faria”)

Membrii juriului vor puncta fiecare lucrare în parte cu note de la 1 la 10, fără să cunoască datele de identificare ale autorilor și vor selecționa lucrările ce vor fi expuse în cadrul expoziției finale. Fotografiile care au întrunit cele mai mari punctaje vor fi selecționate pentru premiere.

PREMIILE SALONULUI

În cadrul vernisajului găzduit de Muzeul Olteniei, vor fi înmânate premiile salonului, susținute financiar de organizatori și sponsori, câștigatorii fiind mediatizați în mass-media locală. Toți participanții care vor avea lucrări acceptate și premiate în salon vor primi gratuit câte un CD cu toate lucrările expuse.
Vor fi decernate următoarele premii:

Marele Premiu „NICU-DAN GELEP”
Medalia de Aur a Societății Române de Artă Fotografică
Medalia de Argint a Societății Române de Artă Fotografică
Medalia de Bronz a Societății Române de Artă Fotografică
Premiul Special „Florin Rogneanu” al Muzeului de Artă Craiova
Premiul Special „Victor Boldâr”
Premiul Special al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”
Premiul Special „Ștefan Ciuceanu” al Muzeului Olteniei
Premiul de popularitate
Premiul de popularitate va fi acordat fotografiei care va strânge cele mai multe like-uri pe pagina de Facebook a Salonului, în competiție intrând lucrările acceptate de juriu în salon.

CALENDARUL SALONULUI

Ultimul termen de primire a lucrărilor: Miercuri 25 martie, ora 16.00
Jurizarea: Joi 26 martie
Anunțarea lucrărilor acceptate în salon: Vineri 27 martie
Vernisajul salonului: Joi, 2 aprilie, ora 11.00 la Muzeul Olteniei

Amănunte la tel.
0722.805.866 – Cristi Nedelcu
0721.743.341 – Diana Nedelcu
email. craiovainimagini@gmail.com

0

 likes / One comment
Share this post:
  1. Expozitie fotografie Craiova in imagini la Muzeul Olteniei | Oltenia Monumentala /

    […] pot admira expoziția de fotografie ce conține imaginile participante la cea de-a șasea ediție a Salonului Municipal de Fotografie pentru Liceeni “Craiova în imagini”. Salonul a fost organizat de Asociația Culturală “Craiova”, Muzeul Olteniei și Fotoclubul […]

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec