08
Feb-2016

Salon de fotografie Craiova in imagini 2016

Ediția cu numărul VII a Salonului de Fotografie “Craiova în imagini” a fost anunțată astăzi! Liceenii craioveni sunt invitați să pună mâna pe aparatele de fotografiat și să pornească prin oraș, în căutarea unor imagini spectaculoase!

Salonul de fotografie Craiova in imagini 2014

Salonul de fotografie Craiova in imagini 2014

Regulamentul Salonului de Fotografie “Craiova în imagini”, ediția a VII-a, 2016

Salonul municipal de fotografie “Craiova în imagini” este organizat de Asociația Culturală “Craiova”, Muzeul Olteniei și Fotoclubul “Mihai Dan Călinescu” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și cu Fotoclubul “Mircea Faria” și se desfășoară sub patronajul Asociației “DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică.

PARTICIPANȚI
Salonul este destinat tuturor elevilor de liceu din clasele IX-XII, pasionați de fotografie.
Fiecare participant poate trimite 1-3 fotografii color sau monocrom (alb-negru, sepia etc.) printate pe hârtie fotografică la dimensiunea 20×30 cm sau variante cu latura mare de 30 cm.
NU sunt admise lucrările procesate pe computer, colajele, supraimpresiunile sau cele pe care s-au aplicat diferite filtre. Singurele modificări admise sunt: reîncadrarea, corecția luminozității si contrastului, remedierea defectelor (zgârieturi, pete) și corecțiile cromatice necesare pentru a aduce imaginea cât mai aproape de normal, de veridic.
Participarea este liberă și nu vor fi percepute taxe de participare.

TEMATICA
Fotografiile vor putea aborda întreaga paletă de activități din viața cotidiană a Craiovei, evitându-se imaginile care încalcă dreptul persoanelor la intimitate; nu vor fi acceptate lucrările ce vor promova discriminarea etnică, socială și culturală, violența, sexul .
Vor putea fi abordate toate genurile artei: reportaj, portret, peisaj urban, sport, ceremonii cultural-artistice, fotografie de stradă, aspecte legate de viața cotidiană a elevilor.
Fiecare lucrare va avea înscris pe verso, în dreapta jos, citeț și cu majuscule: numele și prenumele autorului, vârsta, denumirea completă a școlii, clasa și titlul lucrării. Titlurile vor fi succinte, sintetice, de maximum trei cuvinte.
Fotografiile trebuie să fie originale, realizate de autori. Nu vor fi accepate lucrări colective. Nu sunt admise lucrări copiate de pe internet sau preluate de la alți autori. Încălcarea drepturilor de autor, prin folosirea neautorizată a altor lucrări, atrage eliminarea din salon precum și anularea și retragerea eventualelor premii și chiar răspunderea penală.

ÎNSCRIEREA LUCRĂRILOR
Lucrările vor fi depuse într-un plic la sediul Muzeului Olteniei (clădirea nouă), str. Madona Dudu, nr.14 și vor fi trimise de asemenea și în format electronic pe adresa craiovainimagini@gmail.com. Nerespectarea uneia dintre modalitățile de depunere a lucrărilor atrage după sine eliminarea fotografiilor din concurs.

JURIZAREA
Juriul salonului va fi format din personalități cunoscute din domeniul artei vizuale:
Președintele Juriului:
MIRCEA ANGHEL, artist fotograf, A.FIAP (Președinte al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova).
Membrii juriului:
CRISTI NEDELCU – directorul Salonului.
VIOREL PÎLIGRAS, grafician (Asociația Culturală “Craiova”).
DORIAN DELUREANU, artist fotograf, președinte al Fotoclubului „Mircea Faria”).
Membrii juriului vor puncta fiecare lucrare în parte cu note de la 1 la 10, fără să cunoască datele de identificare ale autorilor și vor selecționa lucrările ce vor fi expuse în cadrul expoziției finale. Fotografiile care au întrunit cele mai mari punctaje vor fi selecționate pentru premiere.

PREMIILE SALONULUI
În cadrul vernisajului găzduit de Muzeul Olteniei, vor fi înmânate premiile salonului, susținute financiar de organizatori și sponsori, câștigatorii fiind mediatizați în mass-media locală. Toți participanții care vor avea lucrări acceptate și premiate în salon, vor primi gratuit câte un CD cu toate lucrările expuse și acceptate în salon.
Vor fi decernate următoarele premii:
Marele Premiu „NICU-DAN GELEP”
Medalia de Aur a Asociației „DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică.
Medalia de Argint a Asociației „DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică.
Medalia de Bronz a Asociației „DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică.
Premiul Special „Florin Rogneanu” al Muzeului de Artă Craiova.
Premiul Special „Victor Boldâr” al Fotoclubului “Mircea Faria”
Premiul Special al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”.
Premiul Special „Ștefan Ciuceanu” al Muzeului Olteniei.
Premiul de popularitate.
Premiul de popularitate va fi acordat fotografiei care va strânge cele mai multe like-uri după postarea lor pe pagina de Facebook a Salonului, în competiție intrând lucrările acceptate de juriu în salon.

CALENDARUL SALONULUI
Ultimul termen de primire a lucrărilor: Miercuri 7 aprilie martie, ora 16.00.
Jurizarea: Joi 8 aprilie.
Anunțarea lucrărilor acceptate în salon: Vineri 9 aprilie.
Vernisajul salonului: Joi, 15 aprilie, ora 11.00, la Muzeul Olteniei.

Relații la tel.
0722.805.866 – Cristi Nedelcu
0721.743.341 – Diana Nedelcu
email. craiovainimagini@gmail.com, accraiova@gmail.com

Vezi aici imagini de la expoziția de fotografie ce conține imaginile participante la cea de-a șasea ediție a Salonului Municipal de Fotografie pentru Liceeni “Craiova în imagini” 2015.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec