03
Oct-2013

Salon de fotografie – Craiova in imagini

Cea de-a cincea ediție a Salonului Municipal de Fotografie pentru Liceeni “Craiova în imagini” va fi organizată în luna octombrie a acestui an, pentru a surprinde “Patrimoniul Băniei văzut de tineri”. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Craiova, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cultural Dolj, Electroputere Parc și Fotoclubul “Mihai Dan Călinescu” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Dolj și se va desfășura sub patronajul Asociației “Dacica” Societatea Română de Artă Fotografică.

Salonul de Fotografie pentru Liceeni

Salonul de Fotografie pentru Liceeni

PARTICIPANȚI

Salonul este destinat tuturor elevilor de liceu din clasele IX-XII, pasionați de fotografie.
Fiecare participant poate trimite câte 3 (trei) fotografii color sau monocrom (alb-negru, sepia etc.) printate pe hârtie fotografică la dimensiunea 20×30 cm. sau variante cu latura mare de 30 cm. NU sunt admise lucrările procesate pe computer, colajele, supraimpresiunile sau cele pe care s-au aplicat diferite filtre. Singurele modificări admise sunt: reîncadrarea, corecția luminozității și contrastului, remedierea defectelor (zgârieturi, pete) și corecțiile cromatice necesare pentru a aduce imaginea cât mai aproape de normal, de veridic.
Participarea este liberă și nu se percep taxe de participare.

TEMATICA

Fotografiile se vor axa pe prezentarea patrimoniului cultural al municipiului Craiova, cu accent pe fotografia de arhitectură și urbanism, monumente și statui, lucrări de artă (poduri, pasaje, clădiri de patrimoniu etc), instituții de artă și cultură. Fotografiile pot fi realizate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, punându-se accent pe reprezentarea artistică a subiectelor abordate. În imagini pot fi incluse și ființe, dar se vor scoate în evidență în principal elementele enumerate anterior. Nu vor fi acceptate lucrările ce vor prezenta discriminarea etnică, socială și culturală, violența, sexualitatea.
Fiecare lucrare va avea înscris pe verso, în dreapta jos, citeț și cu litere de tipar: numele și prenumele autorului, vârsta, denumirea completă a școlii, clasa și titlul lucrării.
Fotografiile trebuie să fie originale, realizate de autori. Nu vor fi acceptate lucrări colective. Nu sunt admise lucrări copiate de pe internet sau preluate de la alți autori. Încălcarea drepturilor de autor, prin folosirea neautorizată a altor lucrări, se pedepsește de lege.

ÎNSCRIEREA LUCRĂRILOR

Lucrările vor fi depuse într-un plic sigilat pe care se va menționa – Pentru Salonul Municipal de Fotografie pentru Liceeni “Craiova în imagini” – la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Dolj până pe 21.10.2013 ora 16.00 și vor fi trimise și în format electronic, până la aceeași dată, pe adresa craiovainimagini@gmail.com, la dimensiunea de 1024×768 pixeli și la o rezoluție de 300 dpi. Definiția fiecărei imagini nu trebuie să depășească 1 MB.

JURIZAREA

Juriul salonului va fi format din personalități cunoscute din domeniul artei vizuale:
Președintele Juriului
FLORIN ROGNEANU – Directorul Muzeului de Arta din Craiova.
Membrii juriului
DAN LUPESCU – director – DJCPCN DOLJ
MIRCEA ANGHEL – A.FIAP – Președinte al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova.
VICTOR BOLDÂR – E.FIAP
CRISTI NEDELCU – directorul Salonului
VIOREL PÎLIGRAS – reprezentant – Asociația culturală “Craiova”

Membrii juriului vor juriza fiecare lucrare în parte, fără să cunoască datele de identificare ale autorilor și vor selecționa lucrările ce vor fi expuse în cadrul expoziției finale. Fotografiile care au întrunit cele mai mari punctaje vor fi selecționate pentru premiere.
Premiul de popularitate va fi acordat fotografiei care va strânge cele mai multe like-uri pe pagina de Facebook a Salonului.

PREMIILE SALONULUI

În cadrul vernisajului salonului, vor fi înmânate premiile salonului, câștigatorii fiind mediatizați în mass-media locală. Toți participanții care vor avea lucrări acceptate și premiate în salon, vor primi câte un CD cu toate lucrările expuse.
Vor fi decernate următoarele premii:

Marele Premiu „NICU-DAN GELEP”
Medalia de Aur
Medalia de Argint
Medalia de Bronz
Premiul Special al Muzeului de Arta Craiova
Premiul Special al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”
Premiul de popularitate
Mențiuni

CALENDARUL SALONULUI

Ultimul termen de primire a lucrărilor: 21.10.2013, ora 16.00
Jurizarea: 22.10.2013
Anunțarea rezultatelor: 23.10.2013
Vernisajul salonului: 26.10.2013

Informații suplimentare

la tel.: 0722.805.866 – Cristi Nedelcu sau 0721.743.341 – Diana Nedelcu
email: ACCraiova@gmail.com

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Comments are closed.

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec