03
Dec-2015

Tosca pe scena Operei din Craiova

Sâmbătă, 5 decembrie, orele 19, Opera Română Craiova își invită spectatorii la un spectacol eveniment, o punere în scenă deosebită a operei „Tosca”, de Giacomo Puccini. Pe scena operei din Bănie vor urca mari nume ale operei internaționale: soprana Cellia Costea, solistă a Operei din Atena, care de-a lungul carierei a urcat pe scene renumite ca Opera din Viena și Covent Garden, și tenorul Rafael Alvarez, care de asemenea are o îndelungată colaborare cu Opera de Stat din Viena. Soprana Cellia Costea va da viață Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alături de tenorul mexican Rafael Alvarez, în rolul lui Mario Cavaradossi.

Tosca de Giacomo Puccini la Opera Romana din Craiova

Tosca de Giacomo Puccini la Opera Romana din Craiova

Cellia Costea a fost remarcată de specialiști din  străinatate în urma unor importante distincții obținute la competiții: Premiul I la Concursul “Jullian Gayarre” de la Pamplona (Spania) oferit în anul 2000 de un juriu prezidat de celebrul Jose Carreras, Premiul I și Premiul Publicului la Concursul Internațional de Canto „Monserrat Caballé” (2001), Premiul I și Premiul Publicului la Concursul Internațional de Canto „Francisco Vinas” de la Barcelona (2003) etc. Aceste performanțe i-au oferit Celliei Costea posibilitatea de a cânta pe cele mai mari scene ale lumii, la Viena, Londra, Marsilia, Toulouse, Praga, Atena, Barcelona, Berlin.

Conducerea muzicală va fi asigurată de către dirijorul italian Marcello Mottadelli, dirijor de excepție al marilor orchestre, maestru ce deține un repetoriu extraordinar și care de-a lungul carierei s-a aflat la pupitrul dirijoral al orchestrelor din Danemarca, Suedia, Corea, Italia și Germania.

“Tosca”, de Giacomo Puccini, este o operă în trei acte scrisă pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, și a avut premiera la Teatrul Costanzi din Roma, pe 14 ianuarie 1900. Opera este bazată pe piesa dramatică a lui Victorien Sardou “La Tosca” și prezintă povestea celebrei cântăreațe a Romei, Tosca, ce trece printr-o confruntare cu un teribil tiran, șeful poliției, Scarpia, care vrea să o seducă. Perfid, acesta folosește mijloace machiavelice pentru a-și atinge scopul, provocând o ireparabilă tragedie.

Din distribuție fac parte :

Floria Tosca – Cellia Costea (Grecia), Mario Cavaradossi – Rafael Alvarez (Cehia), Baronul Scarpia – Ștefan Ignat (București), Cesare Angelotti – Sorin Drăniceanu,Sagrestano – Ioan Cherata, Sciaronne – Dragoș Drăniceanu, Spoletta – Florin Ormenișan, Temnicerul – Victor Dimieru, Păstorul – Noemi Modra

Ȋși dau concursul Orchestra și Corul Operei Române Craiova alături de Corul de copii al Liceului de Artă „Marin Sorescu” Craiova sub pregătirea muzicală a maestrului Florian George Zamfir.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec