21
Mar-2019

Tur ghidat al Craiovei pentru experti internationali pe teme de diaspora

În luna februarie am avut onoarea de a face un tur ghidat al orașului Craiova pentru un grup de oaspeți internaționali. Aceștia au participat la Craiova la primul eveniment derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în contextul exercitării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Turisti straini la Palatul Jean Mihail - Muzeul de Arta Craiova

Turisti straini la Palatul Jean Mihail – Muzeul de Arta Craiova. Foto: Cătălin Praja

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a organizat, în perioada 22-24 februarie 2019, la Craiova, “Reuniunea la nivel de experți privind măsuri de reîntoarcere acasă a diasporei și de informare pe tema traficului de persoane”. La reuniune au participat invitați din  state ale Uniunii Europene, precum și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Biroului de Combatere a Criminalității Organizate (BCCOA), ai Organizației Internaționale pentru Migrație, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, instituții cu care MRP se coordonează în permanență pentru a veni în sprijinul românilor de pretutindeni.

Turisti straini la Palatul Banca Comertului - Primaria Municipiului Craiova

Turisti straini la Palatul Banca Comertului – Primaria Municipiului Craiova. Foto: Cătălin Praja

La finalul reuniunii, invitații au avut oportunitatea de a participa și la un tur ghidat al centrului și principalelor obiective turistice din orașul Craiova. Astfel, aceștia au făcut un scurt traseu pietonal prin centrul vechi și au vizitat Palatul Banca Comerțului (Primăria Municipiului Craiova), Palatul Jean Mihail (Muzeul de Artă Craiova), Casa Băniei (Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei) și Stadionul Ion Oblemenco.

Turisti straini la Casa Baniei Craiova

Turisti straini la Casa Baniei Craiova. Foto: Cătălin Praja

Turul ghidat a fost  realizat prin Craiova Guided Tours, serviciu al Asociației Monumente Oltenia, prin care oferim craiovenilor și turiștilor din țară și străinătate șansa de a descoperi sau cunoaște mai bine monumentele, poveștile și istoria orașului Craiova prin tururi ghidate de oraș, cu ajutorul unui ghid de turism autorizat.

1

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec