04
Feb-2015

Pasi spre viitor

Începând cu luna decembrie 2014, mica, dar inimoasa echipă de portalului www.monumenteoltenia.ro s-a constituit în Asociația Monumente Oltenia, o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, ce activează în domeniul cultural-turistic. Scopul asociației este creșterea inteligentă și dezvoltarea durabilă și coezivă din punct de vedere turistic, cultural, social și educativ a regiunii Oltenia. Altfel spus, ceea ce ne-am dorit a fost să oferim un cadru legal de dezvoltare pentru portalul nostru, dar și o umbrelă sub care să scriem și implementăm proiecte culturale de punere în valoare și promovare a Olteniei, cu aplicare practică în dezvoltarea turistică și socială a regiunii noastre.

Prinscreen www.monumenteoltenia.ro

Astfel, sfârșitul lui 2014 și începutul lui 2015 ne-au prins un pic mai departe de tastatură, pe teren, făcând cunoștință cu principalii actori culturali din Craiova (reprezentanți ai unor instituții de cultură), dar și cu cadre universitare și administratori sau proprietari ai unor clădiri de patrimoniu. Acum, că ne-am cunoscut, sperăm la colaborări fructuoase și de durată, care să rezulte în conținut valoros pentru site-ul www.monumenteoltenia.ro, dar și în proiecte interesante pentru publicul larg.

În același timp, am “luat de coarne” și ingrata sarcină de a bate la uși în căutarea de surse de finanțare și sponsori pentru activitatea curentă. Asigurarea unui fond economic din care să suportăm cheltuielile de zi cu zi (dotări, deplasări, materiale) și cu care să inițiem proiecte este o prioritate la momentul actual, dat fiind faptul că am împlinit un an și jumătate de când ne auto-susținem (și sperăm că v-am dovedit că suntem pasionați și determinați să continuăm). Am avut norocul să avem aproape prieteni care s-au transformat în sponsori. Puteți vedea aici firmele care au decis să investească în noi – și numărul lor e în creștere, chiar săptămâna aceasta credem că vom finaliza discuțiile cu încă o companie locală. Am avut norocul să avem prieteni și șansa de a întâlni străini care au ales să direcționeze către noi 2% din impozitul pe venit. Nu mai zicem nimic despre cei care au luat un teanc de formulare și au devenit ambasadori ai asociației noastre, angajându-se să ne aducă înapoi 5-10-15 sau mai multe formulare. Se ridică pălăria pentru fiecare dintre voi!

Spre viitor mergem, deocamdată, cu pași mici, dar cu idei multe și cu entuziasm pe măsură! Ce nu ne place să facem este să ne grăbim – ne e teamă că din grabă se nasc greșeli –, astfel încât momentan nu acceptăm voluntari, până când nu reușim să ne creionăm noi un drum, un mod de lucru și un plan de bătaie. Asta nu înseamnă, însă, că ne putem lipsi de spijinul și ajutorul vostru, dacă vreți să ni-l dați. Primim cu drag materiale de documentare (cărți, reviste, documente sau vederi), fotografii și informații despre monumentele Olteniei, dar și idei de proiecte, propuneri de colaborare, parteneriate, sponsorizări, donații șamd.

Ca redactor al portalului www.monumenteoltenia.ro și președintă a Asociației Monumente Oltenia, îmi iau angajamentul către voi că ceea ce am început să facem pentru Oltenia va fi dus, mai devreme sau mai târziu, dar cu determinare și perseverență, până la capăt. Cum zicea JFK, am ales să facem asta nu pentru că e ușor, ci pentru că e greu. Stați alături de noi?

Dana

Alexandra Daniela Ilie

1

 likes / One comment
Share this post:
  1. Asociatia Monumente Oltenia - O saptamana plina | Oltenia Monumentala /

    […] răgaz pentru o întâlnire care s-a dovedit extrem de interesantă și utilă. Cum vă spuneam în articolul trecut, eram în discuții pentru semnarea unui nou contract de sponsorizare cu o firmă locală. […]

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec