22
Jun-2015

Program de voluntariat “I like the museum” la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei Craiova, Secția de Științele Naturii, organizează, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dolj, pentru al doilea an consecutiv, proiectul de voluntariat „I like the museum”, dedicat adolescenților și adulților din Craiova, care doresc să se implice în activitățile cultural-educative derulate de instituția muzeală craioveană. Perioada de voluntariat propusă de Muzeul Olteniei Craiova va fi iulie-septembrie 2015, programul urmând să aducă voluntarilor beneficii diverse, precum participarea la programele Secției de Științele Naturii, gratuități la evenimentele culturale pentru ei și pentru cei dragi, conectivitate cu publicul muzeal, participarea directă la promovarea de evenimente și activități specifice organizate de specialiștii instituției, contribuind cu idei și soluții proprii.

Program voluntariat Muzeul Olteniei

Program voluntariat Muzeul Olteniei

Adolescenții / adulții vor fi aleși în urma unui proces de recrutare pe baza CV-urilor depuse la sediul Secției de Științele Naturii, str. Popa Șapcă nr. 8 (lângă Cofetăria “Amandina”) și la adresele de e-mail muzeulolteniei@yahoo.com și lilagima@yahoo.com. Pentru detalii suplimentare, tinerii îi pot contacta pe reprezentanții Muzeului Olteniei Craiova la numerele de telefon 0766.326.909 și 0251/411906.

Stagiul de voluntariat se adresează adolescenților/adulților care au un program ce le permite participarea în mod consecvent la întâlniri și evenimente culturale, cei selectați urmând să se implice, în medie, opt ore pe lună în activitățile instituției. De asemenea, voluntarul Muzeului Olteniei Craiova trebuie să manifeste pasiune pentru lucrul cu oamenii (preșcolari, școlari, adolescenți, adulți), să dețină abilități de comunicare cu publicul, deschidere și randament pentru lucrul în echipă, creativitate și îndemânări practice.

Astfel, viitorii voluntari vor dobândi cunoștințe și își vor dezvolta competențe în domenii variate, ca mineralogie, paleontologie (plante și animale fosile), botanică (plante), entomologie (insecte), malacologie (moluște), ihtiologie (pești), ornitologie (păsări), mamifere.

Totodată, voluntarii vor beneficia de gratuitate pe întreaga perioadă a stagiului de voluntariat la intrarea în Muzeul Olteniei, la expozițiile temporare și permanente, precum și la evenimentele organizate de instituție (vernisaje expoziții, ghidaje tematice, ateliere, conferințe etc.).

Muzeul îi încurajează pe toți cei care își doresc să se înscrie în acest stagiu dându-le prilejul participării și la acțiuni inedite, precum „Școala de vară BIOS ART în vacanță”.

0

 likes / One comment
Share this post:
  1. Scoala de vara la Muzeul Olteniei | Oltenia Monumentala /

    […] creative se vor bucura și de susținerea/participarea voluntarilor din cadrul proiectului „I like the museum”, care vor sprijini participanții în tainele acestor […]

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec