27
Jun-2013

Salon national de fotografie-document si film etnologic la Craiova

Astăzi, joi, 27 iunie, la ora 10:00, a avut loc în Piața William Shakespeare din Craiova vernisajul Salonului Național de Fotografie-Document și Film Etnologic, eveniment organizat de Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei și Consiliul Județean Dolj în parteneriat cu Consiliul Local Municipal și Primăria Municipiului Craiova. Manifestarea, ajunsă la cea de-a șasea ediție, este dedicată unei retrospective ce aduce în atenția publicului o temă specială: “Temporalitate, spații, expresii și atitudini în satul oltenesc tradițional”. Până pe data de 4 iulie, salonul va fi deschis în fiecare zi, în intervalul orar 10:00-22:00.

Conform dr. Ion Bălosu, șeful Secției de Etnografie din cadrul Muzeului Olteniei, “Ideea de a organiza un salon de documente fotografice privind Oltenia tradițională a prins contur și nuanțe tematice, muzeologice, estetice în toamna anului 2006. […] Cea de-a șasea ediție, una retrospectivă, mizează pe […] o scenografie fără precedent. Sperăm, pe baza întregului sistem sincretic de punere în fapt, că dumneavoastră, publicul nostru, veți aprecia și această deschidere bogată și plurivocă.”

Pe lângă posibilitatea de a vizita expoziția fotografică, publicul craiovean poate participa și la proiecții de filme documentare în perioada 27 iunie – 4 iulie, în intervalul 21:00-22:00. Programul filmelor documentare include “Nuntă la Galicea (Dolj)” (2004; 40 minute) și “Focurile la Joimari” (1995; 15 minute). Pentru cei mici, dar și pentru cei mari, echipa organizatoare a pregătit o surpriză interactivă, ce constă în ateliere meșteșugărești de icoane pe sticlă și icoane pe lemn, ce vor avea loc în perioada 29-39 iunie, între orele 10:00-12:30 și 14:30-18:00.

Întregul eveniment a fost realizat cu sprijinul Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București, Institutului de Etnografie și Folclor “Constantin Brăiloiu” din București, Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud, Muzeului de Artă și Etnografie Calafat – Palatul Marincu și Muzeului Județean Vâlcea.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Comments are closed.

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec