Salon national de fotografie-document si film etnologic la Craiova

Astăzi, joi, 27 iunie, la ora 10:00, a avut loc în Piața William Shakespeare din Craiova vernisajul Salonului Național de Fotografie-Document și Film Etnologic, eveniment organizat de Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei și Consiliul Județean Dolj în parteneriat cu Consiliul Local Municipal și Primăria Municipiului Craiova. Manifestarea, ajunsă la cea de-a șasea ediție, este dedicată unei retrospective ce aduce în atenția publicului o temă specială: “Temporalitate, spații, expresii și atitudini în satul oltenesc tradițional”. Până pe data de 4 iulie, salonul va fi deschis în fiecare zi, în intervalul orar 10:00-22:00.

Conform dr. Ion Bălosu, șeful Secției de Etnografie din cadrul Muzeului Olteniei, “Ideea de a organiza un salon de documente fotografice privind Oltenia tradițională a prins contur și nuanțe tematice, muzeologice, estetice în toamna anului 2006. […] Cea de-a șasea ediție, una retrospectivă, mizează pe […] o scenografie fără precedent. Sperăm, pe baza întregului sistem sincretic de punere în fapt, că dumneavoastră, publicul nostru, veți aprecia și această deschidere bogată și plurivocă.”

Pe lângă posibilitatea de a vizita expoziția fotografică, publicul craiovean poate participa și la proiecții de filme documentare în perioada 27 iunie – 4 iulie, în intervalul 21:00-22:00. Programul filmelor documentare include “Nuntă la Galicea (Dolj)” (2004; 40 minute) și “Focurile la Joimari” (1995; 15 minute). Pentru cei mici, dar și pentru cei mari, echipa organizatoare a pregătit o surpriză interactivă, ce constă în ateliere meșteșugărești de icoane pe sticlă și icoane pe lemn, ce vor avea loc în perioada 29-39 iunie, între orele 10:00-12:30 și 14:30-18:00.

Întregul eveniment a fost realizat cu sprijinul Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București, Institutului de Etnografie și Folclor “Constantin Brăiloiu” din București, Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud, Muzeului de Artă și Etnografie Calafat – Palatul Marincu și Muzeului Județean Vâlcea.

Scroll to Top