22
Sep-2014

Muzeul Olteniei organizeaza Salonul National de Restaurare 2014

În perioada 23-25 septembrie, Laboratorul de Restaurare și Conservare al Muzeului Olteniei organizează la Craiova a X-a ediție a Salonului Național de Restaurare și Conservare. Salonul este destinat celor aproximativ 100 de specialiști din domeniul restaurării și conservării patrimoniului cultural mobil care prezintă în cadrul acestei expoziții un număr de peste 80 de piese de patrimoniu restaurate și conservate, dar și publicului vizitator (în perioada 23 septembrie-15 noiembrie). Salonul Național de Restaurare Craiova 2014 va avea vernisajul în data de 23 septembrie, ora 10, la sediul Secției Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei din Craiova, str. Madona Dudu, nr. 14.

Salonul National de Restaurare si Conservare Craiova 2014

Salonul National de Restaurare si Conservare Craiova 2014

Exponatele Salonului cuprind toate suporturile organice și anorganice, prezentând bunuri de patrimoniu din ceramică, sticlă, porțelan, metal, hârtie, textile, piele, os, lemn și, nu în ultimul rând, pictură. Ediția 2014 a Salonului Național de Restaurare și Conservare aduce în fața publicului și a comunității științifice nu doar cele mai valoroase piese din patrimoniul mobil cultural românesc, piese restaurate în perioada 2013 – 2014, dar și cele mai noi tehnici și materiale pentru investigare / conservare / restaurare, prezentate de specialiști din străinătate în cadrul unei mese rotunde și al unei secțiuni internaționale de postere. Universitatea din Milano va fi prezentă pentru demonstrarea practică a performanțelor celei mai noi aparaturi de investigare.

În acest an, în cadrul Salonului va avea loc cea de a treia Gală a Restaurării Românești, concurs care mobilizează întreaga comunitate a specialiștilor din domeniu. Competiția se va desfășura conform regulamentului anunțat participanților încă de la înscriere. Ca și în anii trecuţi, Muzeul Olteniei va oferi specialiștilor participanți premii în semn de recunoaștere a competențelor și abilităților profesionale, piesele de patrimoniu expuse urmând a fi jurizate. Membrii juriului sunt personalități marcante, printre acestea numărându-se Președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România, precum și Președintele Comitetului Național Român ICOM.

Întregul program, înscris în demersul anual al Laboratorului de Restaurare și Conservare al Muzeului Olteniei de a dezvolta o cultură a dialogului între prezent și trecut prin fructificarea rezultatelor conservării și restaurării bunurilor de patrimoniu cultural, s-a putut înfăptui doar datorită suportului financiar asigurat de către Consiliul Județean Dolj.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec