12
Apr-2019

Ziua portilor deschise la Banca Nationala a Romaniei

Miercuri, 17 aprilie 2019, Banca Națională a României sărbătorește 139 de ani de la înființare și deschide vizitatorilor porțile Palatul Vechi din București și a 13 sucursale regionale și agenții BNR din teritoriu. Cu acest prilej, în Oltenia vor putea fi vizitate clădirea sucursalei regionale Dolj (Banca Națională a României – filiala Dolj din Craiova, Calea Unirii, nr. 6) și clădirea agenției Gorj (Casa Ion Carabatescu din Târgu Jiu, str. Geneva, nr. 4), ambele clădiri de patrimoniu aflate pe Lista Monumentelor Istorice. Intervalul orar de vizitare: 11:00 – 19:00!

Banca Nationala a Romaniei - filiala Dolj, Craiova

Banca Nationala a Romaniei – filiala Dolj, Craiova

La București, cei interesați vor avea acces în Palatul Vechi al Băncii Naționale, situat în Centrul Vechi, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25. Publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecția numismatică și expozițiile: „Istoria leului”, „Banca Națională a României și Marea Unire”, „Istoria bancnotei românești” și „TezAur”.

Amenajată în cadrul Muzeului BNR, expoziția permanentă „TezAur” proiectează un concept modern și original, care pornește de la imaginea Pământului ca depozitar al zăcămintelor de aur, iar vizitatorii vor descoperi informații inedite despre metalul nobil și vor putea admira lingouri autentice din aur și monede din aur din Tezaurul Băncii Naționale. Expunerea este completată cu exemple de tipuri de zăcăminte aurifere – un filon aurifer și flori de mină conținând elemente native de aur pe matrice de cuarț.

Publicul larg va avea acces, în egală măsură, la informații referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea Bănci Naționale a României și va primi un set de materiale cu imagini și informații succinte despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR și istoria monedei naționale.

Vor mai fi deschise publicului sucursalele regionale Cluj, Constanța, Timiș și agențiile BNR din Argeș, Bacău, Bihor, Galați, Maramureș, Mureș, Sibiu și Suceava. Sucursalele regionale și agențiile BNR din țară vor fi deschise, de asemenea, în intervalul orar 11:00 – 19:00.

0

 likes / One comment
Share this post:
  1. Participare evenimente Craiova: Ziua portilor deschise la BNR | Monumente Oltenia /

    […] 17 aprilie 2019, am participat la Ziua porților deschise organizată de Banca Națională a României – filiala Dolj cu ocazia sărbătoririi a 139 de ani […]

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec