10
May-2015

Participare evenimente Craiova: Cu Anda la taifas si SIAF 2015

Dacă săptămâna trecută am finalizat și publicat două articole despre monumente din Craiova (despre Casa Ionel Pleșia și Casa Băniei), săptămâna aceasta am început documentarea pentru alte câteva articole care vor apărea pe site în perioada următoare. Nu divulgăm nimic, așa că va trebui să ne urmăriți pe site și pe pagina de Facebook pentru a afla ce mai pregătim! Printre picături, arhive și documente, ne-am făcut timp să participăm la o emisiune televizată și am vizitat o expoziție de fotografie pe care v-o recomandăm și vouă în rândurile de mai jos.

Vineri de dimineață am fost alături de Anda Simion în platoul emisiunii “Cu Anda la taifas” de la postul Alege TV, unde am discutat despre proaspăt renovatul centru istoric al Craiovei și iminenta sa inaugurare. Ca de fiecare dată când poposim în acest platou, ne-am simțit foarte bine, mai ales că Anda este o gazdă minunată! Emisiunea s-a difuzat sâmbătă seara, de la 20:00, dar dacă ne-ați ratat mai aveți două șanse de a ne urmări în reluare, astăzi de la 16:00 și luni de la 12:00, pe Alege TV – canalul C63, analog, RCS-RDS, lângă TVR1, sau pe http://alege.tv/live/.

Cu Anda la taifas la Alege TV

Cu Anda la taifas la Alege TV

Tot vineri, după emisiune, am trecut pe la Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei pentru a admira expoziția foto ce cuprinde lucrările premiate în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Salonului Internațional de Artă Fotografică a României (SIAF). Pentru că n-am ajuns la vernisajul de miercuri, 6 mai, pe care l-am anunțat aici, ne-am bucurat de o vizită în tihnă, în care am avut răgaz să sorbim pe îndelete din farmecul fiecărei fotografii. Dintre participanții ale căror fotografii ne-au impresionat sau emoționat îi enumerăm pe Klaus Stock din Elveția, Flavian Săvescu, Josef Palfrader, Jane Clancy, Huy Lu Huynh Than, Li Gu, Suryo Ongkowidjaja și Zsolt Bikfalvi. Fotografia noastră preferată a fost “Unknown wonder” de Kaushik Majumer din India! Expoziția, care poate fi vizitată gratuit, este deschisă publicului până pe 24 mai!

SIAF 2015 - Unknown wonder

SIAF 2015 – Unknown wonder

În drum spre casă am făcut un mic ocol prin centrul vechi (negustoresc) al Craiovei pentru a vedea stadiul lucrărilor cu o săptămână înainte de recepția lucrărilor și inaugurarea oficială. Pe lângă plusurile pe care le vom dezvolta într-un articol ulterior, am găsit multe zone în care se mai lucra (la pavaje, fațadele clădirilor, amenajarea spațiilor verzi de lângă biserica Sf. Ilie, pictarea cutiilor de electricitate) sau care urmau să fie atacate (calcanul fostului restaurant Oltenia, ascunderea cablurilor). Așteptăm să vedem cum se rezolvă câteva situații mai delicate (amenajarea piațetei Sf. Ilie după ce s-a stabilit imposibilitatea mutării mormântului de lângă biserică, mascarea clădirii BancPost din piața Frații Buzești). Până vom reveni cu imagini și păreri de la inaugurarea, vă invităm să vedeți albumul de pe Facebook Centrul vechi al Craiovei – AMR 7!

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec