03
Feb-2016

Tururi prin Craiova organizate cu ocazia Targului de Turism al Olteniei

Organizatorii Târgului  de  Turism  al Olteniei, ce se desfășoară în perioada 18-20 martie 2016 în incinta Centrului Multifuncțional Craiova, au pregătit câteva surprize nu doar pentru publicul craiovean, ci și pentru grupurile organizate ce vor vizita târgul și orașul Craiova cu acest prilej: tururi gratuite de oraș!

Pentru aceste grupuri ce se anunță a veni din întreaga regiune a Olteniei, organizatorii au pregătit un Tur al orașului, în care sunt incluse: vizite la muzee cu intrarea gratuită, vizitarea aeroportului Craiova și a Centrului de Agrement și Sport recent inaugurat de către Consiliul Județean Dolj, precum și vizitarea centrului vechi al orașului. Propunerile de tur au fost deja trimise către primăriile, școlile și liceele din cele 5 județe ale Olteniei, dar și către agențiile de turism și companiile transportatoare din județ pentru o cât mai bună organizare.

Astfel, organizatorii târgului propun mai multe programe de vizitare, care includ:

Vizită la Târgul de Turism al Olteniei, la Centrul Multifuncțional Craiova (intrare liberă)

Expozanții târgului: agenții de turism și touroperatori, asociații de turism, hoteluri și restaurante, companii de transport auto, companii aeriene, companii de transport feroviar, companii rent-a-car, sisteme de rezervări, organizații naționale și județene de turism, centre de evenimente și aventură, companii asigurări, servicii financiare, unități medicale, teatre și muzee.

Vizită la Aeroportul Internațional Craiova (intrare liberă)

Vizită la Centrul turistic de agrement și sport Craiova (intrare liberă)

Vizită Muzeul Olteniei (Secția de Istorie-Arheologie, fosta Școală Centrală de Fete din Craiova)

Înființat în 1915, ca muzeu de etnografie și antichități, Muzeul Olteniei deține colecții de istorie, arheologie, numismatică, medalistică, etnografie, științele naturii, carte veche. În incinta Muzeului Olteniei se poate vizita și Expoziția „Aurul și Argintul Antic al României”, vizitatorii putând astfel să afle  povestea fabuloasă a Tezaurului Antic al României. (intrare liberă)

Scoala Centrala de Fete - Sectia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei

Scoala Centrala de Fete – Sectia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei

Vizită la Muzeul Olteniei (Secția de Științe Naturale – Palatul Ramuri)

Înființat în 1928, ca Muzeul de Științele Naturii, se unește mai târziu cu Muzeul Regional al Olteniei. A fost organizat în sediul editurii și tipografiei Ramuri și adăpostește o colecție paleontologică (mamifere cuaternare), colecție malacologică, colecție entomologică, colecție oologică, colecție ornitologică și mamalogică, ierbar, precum și colecții de mineralogie. (intrare liberă)

Palatul Ramuri din Craiova

Palatul Ramuri din Craiova

Vizită la Muzeul de Artă – Palatul Jean Mihail

Adăpostit într-un palat impresionant, Palatul Jean Mihail, construit între anii 1900-1907, muzeul prezintă colecții de pictură universală și românească, șapte sculpturi de Constantin Brâncuși, colecții de icoane și grafică românească. (intrare liberă)

Palatul Jean Mihail Craiova (2)

Plimbare prin Centrul Vechi (Prefectura, Piața Mihai Viteazul, Primăria, English Park, Teatrul Național Marin Sorescu, Universitatea, Biblioteca Județeană)

Vizită la Muzeul Olteniei (Secția de Etnografie – Casa Băniei)

Muzeul este adăpostit în Casa Băniei, clădire monument istoric, cea mai veche construcție civilă din Craiova, datând din perioada domniei lui Constantin Brâncoveanu (1699), construită pe locul fostelor case ale boierilor Craiovești din secolul al XV-lea. Sunt expuse piese de ceramică, în special din centrul Oboga, scoarțe și costume populare oltenești, icoane pe sticlă, obiecte care ilustrează ocupațiile și meșteșugurile locuitorilor din zona Olteniei, icoane pe lemn, piese de arhitectură. (intrare liberă)

Casa Baniei

Casa Baniei

 Pentru mai multe informații privind tururile de oraș, puteți lua legătura cu organizatorii târgului pe site-ul www.targdeturismoltenia.ro sau pe pagina de Facebook Targul de Turism al Olteniei.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec